Meny Stäng

Jämföra långivare innebärbättre beslut

Idag finns det många olika långivare, och innan du ansöker är det bra att jämföra olika aktörer med varandra. Det finns långivare som har generösare villkor än andra,och i vissa fall kan de erbjuda dig lån även om du har betalningsanmärkningar. Fördelen med moderna långivare är att de fungerar precis som banker, med skillnaden att de erbjuder lån även för personer med strulig ekonomi. Det blir mer flexibelt när du söker efter långivare via nätet, och du behöver inte ta dig till en fysisk plats för ett möte. De flesta ansökningarna kan dessutom skötas på nätet via BankID.

Hur jämför man långivare?

Du jämför enkelt långivare genom att använda jämförelsesajter som Creddit, Compricer, Advisa, Zmarta, Lendo och så vidare. Det finns en hel uppsjö av jämförelsesidor på nätet idag, och du kan använda dem för att få en bättre överblick av alla tillgängliga lån,samt grundkraven för att få låna. En fördel med jämförelsesajter är att endast en UC tas, och du behöver inte göra enskilda ansökningar för varje bank. Du kan även betala av dina dyra krediter och eventuellt gamla smålån genom att ansöka om ett samlingslån. Du kan även låna till en bostad, en bil, eller varför inte en båt.

Fördelar med att jämföra långivare

Den största fördelen är att du kan välja den bästa räntan genom att jämföra de olika långivarna, och när du ansöker om ett lån görs en kreditbedömning på din personliga återbetalningsförmåga och ekonomi. Detta styr även din ränta, har du till exempel betalningsanmärkningar sedan tidigare så kommer sannolikt ränta natt bli högre eftersom det innebär en större risk att låna ut till dig. Andra fördelar kan vara att du vill omförhandla ditt nuvarande lån och vill hitta ett bättre erbjudande, eller att du vill låna utan att ange något skäl till det. Detta kallas för blancolån eller lån utan säkerhet, men även dessa lån brukarkomma med högre räntor.